Mennyivel izgalmasabb egy gyereknek, ha Ő maga rendezheti be saját “lakosztályát”. Összegyűjtöttünk néhány gyerekszobát, amit a gyerekek közösen festettek ki a szülőkkel, ráadásul mutatunk néhány olyan ötletes megoldást, amivel mindörökké felszámolhatod a gyerekszobai rumlit.

A gyerekek imádnak kipróbálni új dolgokat. Szeretnek tevékenykedni, szeretik a színeket. Tehát egyáltalán nem lesz nehéz rávenni Őket a saját kuckójuk kialakítására. Nagyjából megvannak azok a játékok, amiknek helyet kell találni, szuper ötleteket gyűjtöttem össze böngészés közben.

“THE ZOO” – Az állatkert

Egy ügyes apuka közreműködésével készíthetünk egy mini állatkertet a plüss figuráknak. A gyerkőcök imádni fogják, és meg lehet velük tanítani, hogy a plüssöket, mindig tegyék a helyére.

Elkészítése sem bonyolult, de arra figyeljünk, hogy gyalult/csiszolt lécet használjunk, különben a szálka a gyerkőc bőrét felsértheti, ajánlott valamilyen gyermekbarát lakkal is megvédeni.

Anyagköltsége körülbelül 7-9 ezer Ft, lakkal együtt.
A munkadíj egy finom vacsora a családnak.

Fali tároló

Szinte ingyen, vagy tényleg 1-2 ezer forintból készíthetünk egy ilyen szuper egyszerű fali tárolót, amibe könyveket, füzeteket, újságokat vagy tényleg bármit tárolhatnak gyerkőceink. Természetesen itt is figyeljünk a csiszolt alapanyagra és a sarkok gömbölyítésére. Próbáljuk meg a magasságot úgy meghatározni, hogy még éppen bele tudjon nyúlni, valahol egy kicsit vállmagasság alá tenni. Így kevesebb az esélye annak, hogy belerúg vagy beveri a fejét.

Ha több gyerkőc van, akkor készíthetünk külön-külön is nekik, mindenkinek a maga magasságában. Sőt, ha vannak tiltott játékok is, amivel nem szabad mindig játszani, azt tehetjük egy fentebbibe is, így nem kell a gyerekszobán kívülre vinni a játékokat.

Összeszerelésnél ügyeljünk arra, hogy a csavarokat merőlegesen hajtsuk be, nehogy kilógjon a lécből. Egy egyszerű csiszolópapírral, az éleket és a sarkokat gömbölyítsük le.

Engedjük, hogy a picur válasszon neki színt, így még inkább a sajátjának fogja érezni. Sőt (szigorúan szülői felügyelet mellett) engedjük, hogy Ő maga fesse le, nagyon fogja szeretni.

Alapanyagköltség: 2 000 Ft
Elkészítés: nagyon egyszerű

Rajzolás a falra?

Na nee! A következő részben a falat fogjuk kifesteni együtt a gyermekkel. De gondoljunk arra, hogy mi lesz, ha nagyon megtetszik neki?

A legtöbb kreatív boltban lehet kapni olyan papírtekercset, amit egy “ügyes apuka” által készített tartóra helyezve egy végtelenített rajzlapot kapunk a falon. Hát nem szuper?

Alapanyag költsége: 6 000 Ft
Elkészítés nehézsége: Kell az ügyes apuka 

A gyerekek imádják. Egy mozdulattal le lehet tépni és el lehet tenni a jól sikerült rajzokat emlékbe.